top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCar & Body Supplies

Houtwerken verzorgen en bescherming doorheen het jaar

Hout beschermen tegen alle weersomstandigheden

Een mooi houten tuinhuisje, een houten carport of een houten terras: hout is een warm en authentiek materiaal dat alsmaar vaker aanwezig is in onze tuin- en buitenomgeving. Om uiterst lang te genieten van al dat houtwerk is ook een duurzame houtbescherming een must. In deze blog vertellen we u alles over de houtbeschermingsproducten die u daarvoor het beste gebruikt.Hout verandert onder invloed van weer

Houtwerk dat in weer en wind buitenstaat, heeft vanzelfsprekend te lijden onder wisselende weeromstandigheden. Extreme hitte afgewisseld door periodes van vocht zorgen ervoor dat het hout vervormt, buigt en misschien zelfs barst. En dat is uiteraard zonde van de mooie constructies in hout die dan aangetast worden en vroegtijdig verslijten.


Hout degelijk beschermen

Gelukkig hoeft het helemaal niet zo'n vaart te lopen. Er zijn namelijk heel wat goede houtbeschermingsproducten op de markt. Let wel op met de zogezegde transparante houtbeschermers. Je hebt immers altijd een gekleurde houtbeits nodig. Anders is de bescherming tegen onder meer uv-stralen onvoldoende en lijdt je hout toch schade.


Het merk Jotun dat verdeeld wordt door Norway Coatings onder de naam DEMIDEKK is al meer dan 40 jaar een baken van houtbescherming. Dankzij het ruime aanbod van gespecialiseerde producten vindt u gegarandeerd een houtbeschermer die geschikt is voor uw specifieke houten toepassingen. Het komt er dus niet alleen op aan om het goede product te gebruiken, ook de manier waarop u omgaat met dat product en de mate waarin u het correct aanbrengt, bepaalt in grote mate het succes van uw houtbescherming.


Houten terras, tuinhuis of carport correct behandelen

Twijfelt u aan de beste manier om uw houten terras, tuinhuis of carport te behandelen? Steek dan zeker uw licht op bij Car & Body Supplies in Kapellen. Als verdeler van de Jotun-producten en de Sigma-houtbeschermingslijn bent u er ongetwijfeld aan het juiste adres voor professioneel advies en de levering van de meest aangepaste producten voor uw project. Jotun biedt bovendien een garantie tot 12 jaar na het aanbrengen van de houtbeschermingsproducten.


Kom langs voor advies op maat!

15 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page